Så kom dagen. Dagen, hvor vi endelig kunne sige, at vi er i gang med vores fertilitetsforløb.
Mange måneder er gået, siden vi første gang rettede henvendelse til vores egen læge. Ventetiden har været lang og til tider uudholdelig. Men trods alt noget kortere end først antaget, eftersom vi har valgt Fertilitetsklinikken i Horsens og ikke AAGAARD Klinik i Aarhus, hvor der var en venteliste på op til 7 måneder(!).
Op til forundersøgelsen havde vi fået tilsendt et yderst informativt brev fra klinikken, hvori forløbet op til mødet, står udførligt beskrevet. Før modtagelsen havde vi en del spørgsmål, for det kan være en anelse forvirrende at finde hoved og hale i alt lige fra celleskrab og tidligere vaccinationer til blodprøver og sædprøver. Men ikke desto mindre har Fertilitetsklinikken i Horsens, samt vores egen læge, ydet en stor støtte og har været meget hjælpsomme op til forundersøgelsen. Jeg kan kun anbefale, at du/I retter henvendelse til jeres praktiserende læge eller den fertilitetsklinik, som I er tilknyttet til, såfremt I har spørgsmål – for dem kommer der med garanti rigeligt af.
Forundersøgelsen i sig selv varede en halv times tid, hvor en overlæge fra klinikken tog os igennem ufrivillig barnløshed fra ende til anden. Hun kom omkring de forskellige faktorer, som kan være grobund for barnløshed – i vores tilfælde kender vi dog faktoren. Men det var alligevel betryggende, at komme omkring det hele. Afslutningsvis gennemgår hun både IVF behandling og ICSI behandling, samt uddyber forskellen på kort og lang behandling. Hun var meget dygtig, og virkede både forstående og sympatisk under hele mødet. På intet tidspunkt følte vi os som “endnu et par i køen”. Så stor ros til både hende og resten af personalet på Horsens Fertilitetsklinik.
Næste step herfra er et større, fælles informationsmøde, som vi bliver indkaldt til inden længe. Først herefter starter vores fertilitetsforløb og selve fertilitetsbehandlingen. Så selvom vi endelig føler, at vi er kommet i gang, så er ventetiden først lige begyndt.
Et godt råd til fertilitetsforundersøgelsen
Både min forlovede og jeg er efterhånden blevet eksperter i at læse om fertilitetsbehandling på nettet – hvilket både er på godt og ondt. Men i vores jagt på information omkring fertilitet og barnløshed på diverse blogs og forummer, er vi faldet over andre i samme situation som os, som tager afstand fra viden og information omkring forløbet, da de ønsker ikke at læse om det. Det er selvfølgelig deres egen beslutning, og som jeg tidligere har skrevet, så tackler hver enkelt person ufrivillig barnløshed forskelligt – hvilket man skal respektere.
Jeg kan dog kun råde folk til, at sætte lidt tid af til, at læse om emnet. Jeg var ikke selv meget for det i starten, for uvidende som man er, har man ingen anelse om, hvad man går indtil. Men efterhånden som jeg startede min søgen efter information online, fandt jeg ligesinde, som havde beskrevet deres op og nedture, og det at leve i en ubarmhjertige kamp for at blive forældre. Det at føle, at man ikke er alene i det, har været en kæmpe trøst for mig – dog uden at det skal lyde som om, at jeg søger trøst i andres ulykke.. Men det har givet mig en ro at læse om andre par, som har været igennem det samme fertilitetsforløb, som vi er på vej ind i. Foruden at læsningen klædte os godt på til forundersøgelsen, har det givet os en masse vished omkring ufrivillig barnløshed, som ellers førhen var bundet op på usikkerhed.